I Lundsgade spiller naturen og udelivet en stor rolle i vores pædagogik og i dit barns dagligdag
Vi ønsker, at alle børn får konkrete erfaringer med naturen. Vores fokus er, at børnene får mulighed for at udvikle deres nysgerrighed og lyst til at udforske naturen. Vi giver børnene mulighed for at opleve menneskets forbundethed med naturen – og tilbyder aktiviteter, der også kan give børnene en begyndende forståelse for betydningen af en bæredygtig udvikling.
København har heldigvis mange grønne oaser. Vi går ofte på tur til Østre Anlæg, Botanisk Have og Kongens Have, cykler ud i det fri i vores store ladcykler, eller tager toget og går på opdagelse i skovens dyb.
Naturen udvikler sanser og motorik
Når vi er ude, leger vi blandt andet vandlege, laver motorikbaner og spiller naturbingo. Vi taler med børnene om de forandringer, der sker i området, for eksempel når det er solskin den ene dag og regnvejr den næste.
Naturen er et fantastisk udgangspunkt for vores pædagogiske arbejde. Vi har blandt andet fokus på sansemotorik, bevægelse og det at være undersøgende og eksperimenterende. Børnene ser årstiderne skifte, dufter græsset, hører fuglene kvidrer og føler regndråberne i ansigtet. Vi sanser og udforsker fænomenerne i naturen.
Samtidig er børnene fysisk aktive og udfordrer sig selv og deres kroppe. Børnene klatrer og springer, graver og bygger. Vores store legeplads indbyder til bevægelse og leg med gynger, rutsjebaner, klatrestativer og sandkasser, hvor børnene udvikler sig sammen med kammeraterne. Vi har også en bålplads, hvor der ofte er bål og madlavning over bål. Vores fokus er at give børn mulighed for at indgå i processer og respekt omkring bål.
Vi tager naturen med ind
Vores naturfaglige fokus stopper ikke, når vi træder ind over dørtærsklen. Vi integrerer naturen indenfor også. Det betyder, at når vi er kreative, laver vi for eksempel et stort træ med maling og papirklip, som vi ændrer på i takt med, at årstiderne skifter. Og når det er den tid på året, hvor søerne fyldes af haletudser, tager vi ud og fisker. Fangsten tager vi med hjem i et akvarium, hvor vi følger haletudsernes udvikling, indtil de bliver frøer; så er børnene med til at sætte dem fri igen.
Miljø og skraldesortering
Vi taler meget med børnene om vigtigheden af passe på naturen og miljøet. Konkret hjælper børnene med til at sortere skrald. Vi bruger også skrald til at være kreative og skabe noget nyt.